Thursday 14 March 2013

RESIPI RUMPAI LAUT.



Bahan2: 
1 tin laici 
Sepeket biji selasih ( direndam) 
7-10 biji kembang semangkuk (direndam biar kembang) 
20gram rumpai laut kering (basuh bersih & rendam selama 3 jam) 1/2 cawan gula melaka (dimasak & biarkan sejuk seketika) 
Cincau dipotong dadu 

Cara cara: 
Potong rumpai laut yg telah direndam
Tuangkan gula melaka yg telah sejuk ke dlm jug bsama sedikit air laici ( dlm tin)
Tambah sedikit air masak jika perlu ( ikut kesesuaian kemanisan) Masukkan semua bahan2 yg lain
Kacau & tambahkan ais. 
Siap utk diminum....bagus utk kulit kerana rumpai laut mengandungi kolagen. 
Juga baik utk menyejukkan badan. 

SELAMAT MENCUBA!

PMC GRED AAA DAN GRED AAAA TERBAIK DI PASARAN. KLIK SINI UNTUK MELIHAT SENARAI HARGA TERBARU.

No comments:

Post a Comment